Vilket schampo passar mitt hår?

Inlägg: fredag, juli 6, 2018 Läst av: 534

Fett hår

Rhassoulschampot är riktigt suveränt för dig men mycket fett hår. Rhassoulleran har en förvånansvärd förmåga att dra ut överflödigt fett och orenheter. Cederträ- och Basilikaoljan har renande och lugnande effekter som passar vid hög produktion av talg. Märker du att dit hår känns mindre fett eller fett bara ibland rekommenderar vi att du kan variera Rhassoulschampot med Rosmarin & Nässelschampot som har en mindre avfettande effekt. Rhassoulleran är mycket kraftfull och kan stimulera hårbotten att producera ännu mera talg vid för hård avfettning.

Rosmarin & Nässeltvålen med grön lera passar dig med lite mindre fett hår. Den gröna leran avlägsnar överskottsfett och de eteriska oljorna passar är kända för sina renande och antiinflammatoriska egenskaper. De ökar blodcirkulationen och lugnar irriterad hårbotten. Rosmarinen har en liten läggningseffekt.

Torrt hår

Getmjölksschampot är oslagbar för torr och känslig hårbotten. Bara att byta till ett riktigt naturschampo hjälper för det mesta de flesta och med getmjölkens vitaminer och mineraler tillsammans med det gräddigt krämiga löddret får du ett friskt och mjukt hår.

För ett lite frissigt och småtorrt hår är Havre & Honungsschampot perfekt. Havren ger en milt peelande effekt som tillsammans med honungen är supereffektiva på att avlägsna döda hudceller och rena hårbotten. Stimulerar cellförnyelse, piggar upp och har en viss läggningseffekt.

Känslig hårbotten

För mogen och känslig hårbotten är Ros & Lavendeltvålen med röd lera toppen. Den röda leran är djuprengörande, rik på mineraler och spårämnen och stimulerar hårbotten. De eteriska oljorna är avslappnande, lugnande och ger håret en fin lyster. Passar även till nordiskt, ljust och fint hår.


Ringblom & Kamomill är kanon för irriterad hårbotten där den gula leran är renande, rik på mineraler och mycket mjukgörande. Passar även de flesta hårtyper. De eteriska oljorna har en lätt sammandragande och lugnande effekt. Passar även till nordiskt, ljust och fint hår.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger har en sammandragande effekt och verkar antistatiskt och mot trassel.
Passar alla hårtyper, speciellt fett hår
Inget hårbalsam behövs
Håret blir mer glänsande och följsamt
Hårtopparna blir mindre benäget att dela sig
Hårbotten kommer att kännas bättre och bättre
Vår hud föredrar en svagt sur miljö. Då handgjorda schampokuber har ett ganska högt Ph är en sköljning med äppelcidervinäger det bästa komplementet då hår och hårbotten neutraliseras.

© Källans Naturprodukter AB