Källans Miljöarbete

Källans Naturprodukter använder ekologiska råvaror i stor utsträckning och är noga med att göra så liten klimatpåverkan som möjligt i alla steg från råvaror, tillverkning och frakt.


Råvaror

Vi använder endast vegetabiliska oljor och fetter i våra produkter och getmjölken kommer från en gård inom EU med god etisk djurhållning. Våra hudvårdsprodukter är registrerade hos Läkemedelsverket/CPNP. Vi arbetar kontinuerligt med att söka efter råvaror av hög kvalité och som har så liten negativ miljöpåverkan som möjligt. 

Inga produkter innehåller palmolja, parabener eller SLS. 
Vi använder ekologiska råvaror i största möjliga utsträckning och vi skriver även ut vilka ingredienser som är ekologiska.

Produktion

Inom produktionsfasen är vi noga med sopsortering, vi sorter ALLT enligt devisen: Reduce - Reuse - Recycle. Lokalerna är utrustade med LED-lampor, varmvattenberedare och luftvärmepump står inte på i onödan över kvällar, helger och semestrar. Självklart städar vi också lokalerna med Källans Linoljesåpa.
Reduce - Reuse - Recycle

Förpackningar

Vi tänker mycket på vilka material våra förpackningar är gjorda av, och hur långt de eventuellt måste transporteras. Våra flaskor och burkar består av aluminium och PET, vilka är återvinningsbara och väger väldigt lite. Detta gör att vi kan göra större beställningar åt gången och det resulterar i färre transporter.

Aluminium smälter vid relativt låg temperatur, och därmed blir energiåtgången vid återvinning endast 5% av den vid tillverkningen. Glas kräver alltid en hög temperatur och är tungt att frakta = energikrävande, passar dåligt i badrum och tvättstugor med sina hårda ytor % inredningar och ofta med sten/klinker eller betonggolv. Därför har vi valt bort glasförpackningar.


PET kan återvinninas flera gånger om och är lätt att frakta.

Presentkartongerna består av 100% återvunnet papper och ränderna är tryckta med vattenbaserad färg gjord på soya.

Pack-kartongerna vi skickar i består till största del av återvunnet material.
Så här säger tillverkaren: "År 2013, härstammade 74 % av våra fibrösa råmaterialsresurser från återvunna fiber. Vi återvinner över fem miljoner ton använt papper varje år."

Packchipsen vi använder är klassade som miljöchips.

Så här säger leverantören: "Packchipsen kan återvinnas eller återanvändas. Tillverkat av antistatiskt, 100% återvunnet och biologiskt nedbrytbart polyeten – bryts ned med luft och vatten och efterlämnar inget giftigt avfall."

Vi hjälper även miljön då vi vid tillfälle kan skicka din leverans i en återanvänd ytterförpackning.

Kontaktinformation:

Källans Naturprodukter
Källgatan 4, 570 76 Ruda
Tfn: 070-47 487 47
kontakt(@)kallans.se


Företaget innehar F-skattsedel och är momsregistrerat.