Källans Naturprodukter AB


Företaget

Källans Naturprodukter AB är ett genuint familjeföretag som hantverksmässigt tillverkar Linoljesåpa, Naturtvålar, Naturschampon, Salvor, Linoljevax och Läderbalsam.
Linoljesåpan tillverkar vi av 100% svensk kallpressad Linolja, vi blandar INTE ut den med billigare vegetabiliska oljor!

Vi är mycket noggranna med vad vi använder på vår egen hud och vad vi släpper ut i naturen och vill erbjuda våra kunder rena produkter fria från skadliga ämnen som inte är menade för varken människa eller natur.

Vi har utvecklat våra byggnadsvårds- och hudvårdsprodukter sedan 1999 och 2011 byggde vi om delar av gårdens maskinhall till produktionslokal, i november 2016 öppnade vi en liten gårdsbutik i samma byggnad. 2019-2020 planerar vi att bygga en ny lokal dedikerad för såpakokning. Byggmästaren är en lokal hantverkare med starkt miljötänk.

Vilka är vi?

Weronicha - Kallas "Tvålhäxan" eller Tvålmakaren av vänner och bekanta.
Hon ansvarar för tillverkningen av våra underbara Naturtvålar och Schampokuber, du hittar dem här under
 Hudvårdsprodukter. 

Hon är också hjärnan bakom våra recept och utvecklingen av vår enormt populära Linoljesåpa och övriga Hushållsprodukter. 
Weronicha bygger och administrerar båda våra webbshopar och designar alla våra etiketter och reklamer.


Sandra
 - 2:a generationens Tvålmakare.
Hon tar hand om våra återförsäljare och går i lära som kommande tvålmakare.
Sandra står också för design, dekoration & förpackningsansvar av specialleveranser.


Stephan - Såpakokare & fastighetsskötare.

Han kokar våra härliga produkter Linoljesåpa Linoljevax  Skinnbalsam  och Tjärsalva.

Gården Källan

Gården Källan har sitt namn efter kallvattenkällan som ligger strax nedanför getternas ängshage. (här finns även en vacker björkhage)
Vattnet leds via två kraftiga källådror som går samman vid Källan som aldrig sinar. Vattnet är rent och friskt, mycket gott och alldeles klart efter att ha renats naturligt när det har tagit sig igenom sand- & rullstensåsen på sin väg ner till kallvattenkällan.

På Källan finns även utrotningshotade och genbanksanslutna göingegetter och myskankor, plus gårdshönsen som lägger ägg i alla möjliga färger, och förstås gårdens katter.

Gården Källan ligger strax utanför byn Ruda (Ruda är ett medeltida ord för röjning (rödja), brytning av ny odlingsmark) och är granne med Ruda Gård. Gården Källan ligger utmed Riksväg 34 mellan Högsby och Fliseryd i sydöstra Småland. Det är 3,3 mil från Oskarshamn, 5 mil från Hultsfred, 6 mil från Kalmar och 7 mil till Vimmerby. Rv 34 sträcker sig från Ålem, 3 mil från Kalmar, och ända upp till Motala så fast vi bor och arbetar på landsbygden så ligger vi väldigt centralt till.

Gården Källan bär även på ett rejält stycke historia.

Längs med vårat gårdstun går den gamla Kungsvägen mellan Stockholm och Kalmar. 
Det är intressant att tänka på hur det kan ha sett ut på det nuvarande gårdstunet för sådär en 400 år sedan, då våra anfäder passerade här igenom på väg mot Kalmar för att mota bort dansken som försökte inta Sverige. Läs mer här

Gårdsbutiken på Källan
Sväng höger före gärsgår'n och fortsätt rakt ner till Gårdsbutiken på Källan

Kontaktinformation:

Källans Naturprodukter AB
Källgatan 4, 579 71 Ruda
Tfn: 070 - 47 487 47
E-post: kontakt(@)kallans.se
Företaget är godkänt för F-skattsedel och är momsregistrerat.
Organisationsnummer: 559188-9299
Momsregistreringsnr/VAT-nr: SE559188929901

Hitta till Källan: